ORTOKOZMETIKA – NOV KAŽIPOT V DOKONČNO REŠITEV PROBLEMA POŠKODOVANE KOŽE

Koža ni le ovoj, v katerega je narava strpala naše mišice, kosti, krvotok, drobovje in še kaj. Koža je predvsem izjemno pomemben organ, ki skupaj s pljuči oskrbuje kri s kisikom, zaznava spremembe, temperature v naši okolici, ščiti občutljivejše organe in izloča škodljive snovi. In prav zato, ker je stalno izpostavljena neštetim vplivom, katerim se ni moč vedno izogniti, je skrb za preprečitev neljubih posledic oziroma za njihovo odstranitev, toliko bolj pomembna.

Koža se bori z agresivnimi snovmi v zraku. Bori se z vsem škodljivim, kar pojemo ali popijemo. Sledovi boja so vidni na njej tudi kadar smo neprespani ali živčni. Čeprav je v prvih bojnih linijah našega organizma, pa njena zgradba ne vzdrži zmeraj: za ceno obrambe ostalega živega tkiva, pogosto doživlja spremembe, ki človeka zbegajo s svojim izgledom. Tedaj ponavadi nastopi druga nevarnost: napačno odstranjevanje povzročene škode, kar prav lahko pusti trajne, neprijetne sledove. V paničnem iskanju čim hitrejše rešitve pa zagrešimo že tretjo napako: pozabimo, da je za odstranitev razmeroma hitro nastale poškodbe potrebno precej več časa in potrpljenja, kot ga je bilo potrebnega za njen nastanek. Nestrpnost ni najboljša pomočnica pri nezgodah – ni ne temeljita ne dosledna, njena največja odlika je površnost, izbira si napačne poti in v naglici spregleda edine prave.

ORTHOCOSMETICA NI NESTRPNA, DOSLEDNA JE IN SI VZAME DOVOLJ ČASA, DA SKRBNO IN TEMELJITO OBNOVI, KAR JE BILO UNIČENEGA NA KOŽI. ŠE VEČ: kadar obstaja možnost okvare, jo prepreči s pravočasnim posegom, svetuje in razloži, kje je bila ali bi lahko bila storjena napaka. CILJ ORTHOCOSMETICE JE, DA KOŽO NEGUJE PREVENTIVNO, PRI POŠKODOVANI KOŽI PA ODPRAVI TEŽAVO IN VRNE KOŽO V PREJŠNJE STANJE. PRI TEM SE POSLUŽUJE NAJBOLJŠEGA, KAR IMA NA VOLJO – NARAVNIH SUBSTANC.