Daj vsakemu dnevu možnost,
da postane najlepši v tvojem življenju«( Mark Twain)

Majda_zuzek

USTANOVITELJICA
Majda Žužek, mag.etik.in reg., kozmetičarka, med.sestra

Kje in kdaj je se začela lepa zgodba našega kozmetičnega salona? Pred petintridesetimi leti, v letu 1981 sem v spodnji etaži svoje hiše na Snežniški 34 v Pivki, dobila dovoljenje za opravljanje kozmetične dejavnosti.

Kozmetični salon predstavitevPRIČETEK DEJAVNOSTI LETA 1981

Naj vas popeljem na začetek , ki je v meni osebno prebudil željo, da bi pomagala vsem ljudem, ki so imeli težave s kožo, posebej obraza. Kot mlada medicinska sestra sem v ambulanti zelo pogosto srečala ljudi, zlasti mlade s problemi aken, suhe, občutljive kože, ki jih medicina ne more rešiti.
Če čisto iskreno povem, takrat ni bilo v medicini niti posebne želje, da bi se resno obravnavalo te, za ljudi, velike probleme njihove kože. V svoji etični drži sem želela vsakemu  pomagati, žal nisem bila za to opremljena z ustreznim strokovnim  znanjem.
Kozmetični salon predstavitev 5Kot osebi, ki išče novo znanje, odločitev za študij kozmetike ni bila težka. V Ljubljani sem vestno poslušala predavanja, opravljala izpite in prakso. V naših krajih ni bilo nobene kozmetičarke. Bila sem navdušena nad znanjem , kmalu pa  sem spoznala, da je vse to premalo. Ves študij je bil plačljiv iz lastnih sredstev. To je pomenilo, da je bilo potrebno soglasje vse družine. Moj mož Stane mi je pri tem pomagal in tukaj mu izražam mojo veliko hvaležnost.

Redno sem  obiskovala strokovne  seminarje, ki so imeli visoko kotizacijo, izvajali so jih namreč večinoma tuji predavatelji. V tem času sem opravljala le nege obraza. Kmalu so prihajale stranke s težavami celulita in prekomerne teže ter težavami z nohti in stopali. Odločila sem se za širitev programa, tako na področju oblikovanja telesa kot tudi uvedbe kozmetične in medicinske pedikure.
Ob tem je salon rastel tako v znanju, novih pristopih kot tudi v uporabi novih aparaturnih tehnik. Ponovno sem  se udeležila številčnih strokovnih izpopolnjevanj,  kajti le z dobrim  strokovnim  znanjem je mogoče  pošteno reševati težave, ki jih prinaša današnji čas.  Polovico  finančnih dohodkov sem vložila v izobraževanje.
Na novo sem salon prenovila v letu 2000. Na mojo veliko srečo sem spoznala novo filozofijo negovanja  INŠTITUT ZA ORTHOCOSMETICO firme Maria Scintilla.
Vstopila sem  v sistem novosti, predavanj, temeljitega učenja in novih prijemov.  Tako sem  pridobila certifikat za izvajanje tega izjemnega filozofskega, aplikativnega,  sistemskega in celovitega negovanja našega čudovitega organa kože.  Salon sem  tedaj  preimenovala v Ortokozmetični center.

tretma aknaste kože

TRETMA AKNASTE KOŽE Z VISOKO FREKVENCO

Odprl se je nov prostor dobrega, uspešnega  negovanja in pomoči v negi obraza.   Z ortokozmetičnim negovalnim sistemom, z izjemnimi preparati in holističnim pristopom sem v teh letih pomagala brezštevilnim strankam iz vse Slovenije,  ki za svoj problem kože niso nikjer drugje našli celostne rešitve.  S tem se je začela čudovita zgodba zadovoljstva strank pa tudi mene kot izvajalke.
Moje vodilo je namreč v tem, da je človek na prvem mestu. Vse moje delovanje temelji na  poštenosti, strokovnosti, etičnosti  in vedno v dobrobit stranke.

Naše delovanje danes…
Jaz nadaljujem z strokovno obravnavo in negami strank s težavami kože obraza, vodenje našega kozmetičnega centra, pa je v letu 2016 prevzela moja hčerka Ana.
Kozmetični salon predstavitev 3Z novimi idejami in željami po spremembah  ter dopolnjevanju je  center prenovila prostorsko, obnovila opremo in uvedla nove postopke negovanja telesa. Kot magistrica dietetike in diplomirana medicinska sestra, je strokovni temelj za celostne in zelo uspešne programe hujšanja in oblikovanja telesa Body fit.
Poleg kozmetične dejavnosti, smo pričeli tudi z prehranskim svetovanjem, zato delujemo pod novim imenom Center zdravja.

Novo poglavje predstavlja uvedba ZDRAVSTVENE DEJAVNOSTI S KIRURGIJO.

Estetska in funkcionalne kirurgija je vsekakor nadgradnja kozmetičnih tretmajev. Naš namen je imeti dobrega kirurga, ki s strokovnostjo zadovolji potrebe tistih strank, ki te storitve potrebujejo.

Poleg operativne dejavnosti vam nudimo tudi storitev strokovnega posveta in zdravniško drugo mnenje. S timskim in celostnim pristopom na individualni ravni vam nudimo obravnave na vrhunskem nivoju.

ESTETSKA KIRURGIJA Z NOVIMI PRISTOPI

Kozmetični salon predstavitev 4Torej se naša zgodba nadaljuje…tako kot se nadaljuje življenje. Spoštovani bralec in bralka te zgodbe, vabim te, da v nadaljevanju spremljaš naše delo in če nas potrebuješ, bomo zelo veseli tvoje odločitve za naše storitve ali brezplačen strokovni nasvet.

Dobrodošli v našem Centru zdravja.
Majda Žužek